
کتابخانه دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه اصفهان در سال ۱۳۳۷ همزمان با تاسیسدانشکده ادبیات در کوی شاهزاده ابراهیم شروع به کار نمود و با انتقال دانشکدهها و تشکیلات اداری به کوی دانشگاه در مکان فعلی و در مجاورت دانشکده علوم واقع در ضلع شرقی دانشگاه مستقر گردید. با گذشت زمان و با توسعه رشتهها و گروههای تحصیلی به اهتمام و تلاش کتابداران ذیربط، کتابخانه گسترش یافت، منابع قابل توجهی گردآوری شد و مجموعههای بسیار ارزشمندی همچونکتابخانه شخصی مرحوم الفت و مرحوم صدرهاشمی به کتابخانه اهداء گردید. با جدا شدن دانشکدههای علوم تربیتی و زبان های خارجی و تاسیس کتابخانه مرکزی بخشی از منابع مذکور بهکتابخانه های فوق منتقل گردید و منابع خطی نیز به منظور مراقبت و حفاظت بیشتر به بخشمخطوطات کتابخانه مرکزی انتقال داده شد. در سال ۱۳۶۶ به علت عدم مراعات نکات فنی و ایمنی بر اثر بروز سانحه آتش سوزی ساختمان کتابخانه دچار حادثه شد و تمامی منابع و تجهیزات آن طعمه حریق گردید و متعاقباً بهفضل الهی و همکاری جدی همگان بازسازی و تجهیز گردید. منابع کتابخانه کتابخانه جدید تا خردادماه ۱۴۰۰دارای ۱۰۶۹۱۳ نسخه کتاب فارسی، عربی، لاتین و مرجع است که با تلاش وهمکاری مسئولان و متاثر از حادثه ناگوار قبلی گردآوری شده است . کتابخانه با ۱۲۰۰ متر مربع زیربنا دارای قرائتخانه برادران وخواهران، مخزن کتاب و بخش مرجع بوده و با معماری سنتی ویژه و به صورت فعال در خدمت مراجعان است. منابع بر اساس رده بندی دهدهی دیویی (موضوعی) تنظیم شده و مخزن کتاب ها به شیوه قفسه باز اداره میشود. تعداد مراجعان کتابخانههای دانشکده ادبیات با توجه به گسترش و تنوع منابع علوم انسانی و آمار دانشجویان این رشته در مقایسه با سایر کتابخانهها بیشتر بوده و علاقهمندان میتوانند کتابهای فارسی،لاتین و مرجع را در محیط کتابخانه مطالعه نمایند. شایان ذکر است این کتابخانه شامل کتاب های تخصصی دانشجویان دانشکده های ادبیات و علوم انسانی، علوم جغرافیایی و برنامه ریزی، الهیات و معارف اهل بیت (ع) می باشد.
شرایط استفاده از کتابخانه:
کلیه دانشجویان و اعضاء هیات علمی دانشگاه اصفهان و اعضای آزاد عضو کتابخانه، مجاز به استفاده از منابع می باشند.
اعضای هیات علمی۲۰ کتاب به مدت ۶۰ روز؛دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری) ۱۵کتاب به مدت ۳۰ روز؛دانشجویان کارشناسی ۵ کتاب به مدت ۲۰ روز؛کارمندان دانشگاه ۷ کتاب به مدت ۳۰ روز؛دانشجویان و اساتید علوم پزشکی و اعضای دارای کارت عضویت آزاد ۳ کتاب به مدت ۱۵ روز.
ساعت کارکتابخانه کتابخانه ادبیات و علوم انسانی : (واقع در دانشکده علوم ۲)
از شنبه تا چهارشنبه، از ساعت ۰۷:۳۰ الی ۱۵:۳۰ آماده ارائه خدمات به مراجعان گرامی است. ساعت کار قرائت خانه خواهران و برادران: همه روزه از ساعت ۰۸:۰۰ الی ۲۳:۰۰
کارکنان کتابخانه:
زهرا مظاهری (مسئول کتابخانه)
فرزانه عزیزی (کارشناس کتابخانه)