
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی که از جمله مراکز پیشرو در تولید نرم افزارهای علوم اسلامی (نور) و عرضه محتوای دینی در فضای مجازی است، تاکنون محصولات ارزنده ای را در این بستر ارائه نموده است. بدیهی است، هر چه می گذرد، اتکا و نیاز کاربران و پژوهشگران، به فضای مجازی و استفاده از حامل های همراه، نظیر تلفن همراه و تبلت بیشتر می شود. در همین راستا، مرکز نور، چند سالی است که با راه اندازی پایگاه اینترنتی ابر نور، مسیر دسترسی به نرم افزارهای خویش را از طریق شبکه جهانی اینترنت نیز فراهم ساخته است. این اقدام شایسته که گامی نو و تلاشی درخور تقدیر به شمار میرود، به طور چشمگیری مسیر دستیابی به تولیدات نرم افزاری نور را برای کاربران در سراسر جهان هموار کرده است. آنچه در این گفتگو می خوانید، نگرشی نو از منظر جناب مهندس مجتبی جعفری، به سامانه ابر نور است که به ترسیم ویژگیها و قابلیت های این سامانه جدید اختصاص دارد. امید که مورد استفاده علاقه مندان قرار گیرد.
چه امکانات و خدماتی در وبگاه ابر نور برای کاربران ارائه می شود؟ تمام امکانات نرم افزارهای نور هم اکنون در سامانه ابر نور قابل دسترسی می باشد که از جمله آنها می توان به دسته بندی و دسترسی به کتب برنامه، نمایش متن کامل کتابها و جستجوی در آنها، قابلیت های یادداشت برداری و چاپ، دسترسی به ابزار پژوه نگار و ابزارهای تحقیقاتی مثل نمایه زنی و رنگی کردن شرایط و نحوه استفاده از خدمات این وبگاه به چه صورت است؟
مهم ترین ملاحظه برای استفاده از سامانه ابر نور، الزام دسترسی به اینترنت می باشد. البته به دلیل بهره گیری از مجازی سازی نرم افزار، پهنای باند بالایی نیاز ندارد؛ اما وجود دسترسی، ضروری است.
با دو روش می توانید برنامه های نور را اجرا کنید:
روش اول: اجرا از طریق مروگر (ارائه در قالب HTML۵ ) در روش اجرا از طریق مرورگر، نرم افزارهای نور در برگه جدیدی از مرورگر باز می شود.
مزیت اصلی این روش عدم نیاز به دانلود و نصب ابزار است.
روش دوم: اجرا از طریق دانلود فایل اجرایی نرم افزار نور در روش اجرا از طریق دانلود فایل اجرایی، ، ابتدا ابزار (Receiver ) با توجه به سیستم عامل کاربر، دانلود و نصب می شود. مزیت اصلی این روش عدم وابستگی به مرورگر می باشد. بعضی مشکلات نصب ابزار و همچنین مشکلات اجرای نرم افزار بوسیله ابزار، عیب این روش می باشد.